Crossfit Hyvinkää

CrossFit Hyvinkää

Mitä on CrossFit

CrossFit on monipuolista, vaihtelevaa ja intensiivistä harjoittelua, joka soveltuu niin huippu-urheilijoille kuin tavallisille kuntoilijoillekin. Harjoittelu perustuu toiminnallisuuteen ja useilla lihasryhmillä yhtaikaa tehtävään lihastyöhön. CrossFit harjoittelun perustana on kasvattaa harjoittelijan työkapasiteettia, eli parantaa kykyä suoriutua jokapäiväisessä elämässä kohtaamistamme tavanomaisista ja yllättävistä fyysistä suorituskykyä vaativista tehtävistä.

Yleinen harhaluulo CrossFit harjoitteluun liittyen on se, että aloittaakseen harjoittelemaan CrossFittiä, pitää olla valmiiksi hyvässä kunnossa. CrossFit ideologia kulkee kuitenkin juuri päinvastoin ja fyysisten ominaisuuksiesi lähtötasolla ei ole merkitystä. Me kaikki tarvitsemme samanlaista harjoittelua, ainoastaan sen intensiteetti ja vaikeusaste eroavat. CrossFit harjoittelussa on käytössä kaikkiin harjoitteisiin niin sanottu skaalaus, jonka avulla kaikki liikkeet on suoritettavissa osaamisesta sekä fyysistä ominaisuuksista huolimatta.

CrossFit harjoittelun perustana ovat kymmenen ominaisuutta, joita pyritään harjoittamaan tasapuolisesti:

 1. hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys
 2. lihaskestävyys
 3. voima
 4. liikkuvuus
 5. räjähtävyys
 6. nopeus
 7. koordinaatio
 8. ketteryys
 9. tasapaino
 10. tarkkuus

Valmentajat

Janne Tulirinta

Janne Tulirinta on CrossFit Hyvinkään toinen omistaja ja kokenut kamppailulajien kilpailija sekä valmentaja, joka omaa pitkän ja monipuolisen urheilutaustan. Janne on lapsuudessaan ja nuoruudessaan käynyt läpi monet urheilulajit aina painista ja nyrkkeilystä jääkiekkoon sekä jalkapalloon. Aikuisuuden kynnyksellä lajiksi valikoitui vapaaottelu, missä Janne kilpailikin usean vuoden ajan ammattilaisena ympäri maailman. Vapaaottelun ja muiden kamppailulajien oheisharjoitteluna Janne on käyttänyt koko uransa ajan painonnostoa, voimistelua sekä CrossFit- tyylistä kovatehoista kuntopiiriharjoittelua. Oman kilpailu-uran päätyttyä Janne on jatkanut kamppailulajien parissa valmentaen menestyksekkäästi Hyvinkääläisessä kamppailulajien erikoisseura RNC Sport Clubissa. Lisäksi Janne on kouluttanut itseään valmennuksen saralla kilpauransa päättymisen jälkeen aktiivisesti.

Koulutukset:

 • Judoliiton II-tason valmentajatutkinto, Varalan urheiluopisto 2009
 • Valmentajan ammattitutkinto, Pajulahden urheiluopisto 2013
 • Taitovalmennuksen jatkokoulutus, Jyväskylän Yliopisto 2013
 • CrossFit Level 1 Trainer, Miami 2013
 • Suomen Vapaaotteluliiton valmentajakouluttaja 2013 lähtien
 • Optimoi voimatuotto -seminaari (Hulmi, Haikarainen, Rytkönen) 8.3.2015
 • ESLU Herkkyyskausien huomiointi harjoittelussa 18.3.2015
 • Scientific Conferece on motor skill acquisition, Varalan urheiluopisto18-20.11.2015

Saku Burke

Saku on Brasilialaisen ju-jutsun mustavyö ja monipuolisen urheilutaustan omaava CrossFit Hyvinkään toinen omistaja ja valmentaja. Sakulla on lapsuudestaan ja nuoruudestaan erittäin monipuolinen urheilutausta ja nuoruuden päälajina Sakulla oli jääkiekko, mitä hän pelasi maalivahdin roolissa. Aikuisuuden kynnyksellä, myös Saku heittäytyi kamppailu-urheilun maailmaan, missä hänen lajikseen valikoitui brasilialainen ju-jutsu. Sakun on kilpaillut lajin korkeimmalla tasolla menestyksekkäästi jo vuosia ja kilpaura jatkuu edelleen. Kamppailu-urheilun oheisharjoitteluna Saku on myös harjoitellut aktiivisesti voimailua kuten painonnostoa sekä CrossFit tyylistä kovatehoista kuntopiiriharjoittelua ja voimistelua. Saku toimii myös valmentajana hyvinkääläisessä kamppailu-urheilun erikoisseura RNC Sport Clubissa.

Koulutukset:

 • Judoliiton II-tason valmentajatutkinto, Varalan urheiluopisto 2009
 • CrossFit Level 1 Trainer, Miami 2013
 • Scientific Conferece on motor skill acquisition, Varalan urheiluopisto 18-20.11.2015

 

Saana Mäkelä

Saana on koulutukseltaan Fysioterapeutti (AMK) ja päivätyökseen hän kuntouttaa eri ikäisiä asiakkaita. Ammattiin hän on valmistunut 2012 ja on tämän jälkeen rikastuttanut ammattitaitoaan erilaisilla oman alan koulutuksilla. Erilaista lajitaustaa Saanalle kuuluu muun muassa 8 vuotta kilpacheerleadingin parissa niin urheilijana kuin valmentajanakin. Tämän lisäksi hänellä on useiden vuosien kokemusta kuntosalilta ja ryhmäliikuntatunneilta sekä muutaman puolimaratoninkin Saana on juossut. Helmikuussa 2014 Saana löysi omaan harjoitteluun kaipaamaansa haastetta crossfitin ja painonnoston parista

 

Koulutukset:

 

• Fysioterapeutti (AMK), 2012
• Liikunnan ohjauksen peruskurssi, Varalan urheiluopisto 2009
• lukuisia muita ohjaajakoulutuksia sekä fysioterapian koulutuksia